Λουτράκι | Ένας προορισμός γεμάτος εκπλήξεις

Ανάμεσα σε ένα ένδοξο παρελθόν και σε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, το παρόν αποκαλύπτει έναν μικρό παράδεισο, έναν προορισμό ιδανικό για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Το Λουτράκι συνδυάζει όλα τα στοιχεία που συνολικά προσφέρουν στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη, μοναδική εμπειρία γεμάτη εκπλήξεις. Οι κλιματολογικές συνθήκες και το σπάνιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, καθιστούν το Λουτράκι ένα ασφαλές καταφύγιο για καλοκαιρινές και χειμερινές αποδράσεις. Σε μια πόλη τόσο φιλόξενη, οι επισκέπτες εκπλήσσονται ευχάριστα καθώς ανακαλύπτουν ότι ο προορισμός υπερβαίνει τις προσδοκίες τους.

 

Αρχαία Μνημεία & Ορόσημα

Το αρχαίο όνομα της πόλης του Λουτρακίου ήταν "Θερμαί" προς τιμήν της θεάς Θερμίας Αρτέμιδας, προστάτιδας των θεραπευτικών ιαματικών νερών. Η λουτρόπολη, ήταν ένα πολιτιστικό σταυροδρόμι εξαιτίας του μοναδικού συνδυασμού της κεντρικής της θέσης και των θεραπευτικών ιαματικών νερών της, που την είχαν καταστήσει διάσημο θέρετρο της Αρχαίας Ελλάδας. Οι Θερμές ήταν αγαπημένη πόλη και των Ολύμπιων θεών Ήρας και Απόλλωνα, προς τιμήν των οποίων είχαν χτιστεί ναοί στην περιοχή. Στην είσοδο της πόλης διασώζονται τμήματα της Αρχαίας Δίολκου που κατασκέυασε ο τύραννος της Κορίνθου Περίανδρος το 600 π.Χ.

 

Θρησκευτικός Τουρισμός

Το Λουτράκι και η ευρύτερη περιοχή αποτελούν ιδανικό προορισμό για επισκέπτες με θρησκευτικές και πνευματικές αναζητήσεις. Από τον πυρήνα των αρχαίων ιερών ναών όπως το Ηραίο στη λιμνοθάλασσα Ηραίου και το ναό του Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο μέχρι τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο την πρώιμη χριστινική περίοδο. Οι προσκυνητές έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν δείγματα Βυζαντινής τέχνης με τη μορφή τοιχογραφιών που κοσμούν το εσωτερικό της βραχώδους σπηλιάς όπου ανακαλύφθηκε και φυλάσσεται το σκήνωμα του Οσίου Παταπίου.

 

Άθληση & Αναψυχή

Το Λουτράκι είναι ένας γνωστός προορισμός αθλητικού τουρισμού διεθνώς! Το ήπιο Μεσογειακό κλίμα, οι τεχνολογικά άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις και οι ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για διεξαγωγή αθλητικών προετοιμασιών επαγγελματικών και ερασιτεχνικών ομάδων και αθλητικών διοργανώεσεων. Επιπλέον στην πόλη υλοποιούνται με απόλυτη επιτυχία πολλά Διεθνή, Ευρωπαϊκά, Μεσογειακά τουρνουά και πρωταθλήματα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το visitloutraki.com και το loutraki-agioitheodoroi.gr

16 March 2015 Faros Digital Print
19 1 14 Digital Print
31 July 2015 Digital Print
5 November 2015 Digital Print
Loutraki (1)
Loutraki (1)
  • Stergiopoulos
  • Alexiou
  • Geranometafores
  • Gravas Service
  • Ixthuoessa
  • Ihthioessa2
  • Karta3
  • Diesel Avio
  • Karta2