Άγιος Πατάπιος

To μοναστήρι του Αγίου Παταπίου είναι γυναικείο και φιλοξενεί 40 καλόγριες. Βρίσκεται στην Ελλάδα, στο βουνό Γεράνεια Όρη, σε ύψος 650 μέτρων, και είναι κοντά στο Λουτράκι. Το μοναστήρι έχει θέα προς την θάλασσα και το Λουτράκι.

Διαβάστε Περισσότερα

Λίμνη Βουλιαγμένης - Ηραίον

Η Λίμνη Βουλιαγμένης είναι λιμνοθάλασσα που βρίσκεται 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λουτρακίου, πολύ κοντά στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου και στον οικισμό Περαχώρα. Έχει μέγιστο μήκος 2 χλμ. και μέγιστο πλάτος περίπου 1 χλμ. Το βάθος της δεν υπερβαίνει τα 40 μέτρα. Διαθέτει παραλία με άμμο εν αντιθέση με την παραλία του Λουτρακίου.Επικοινωνεί με τα νερά του Κορινθιακού κόλπου από ένα πολύ στενό κανάλι που το πλάτος του δεν υπερβαίνει τα 6 μέτρα.

Διαβάστε Περισσότερα

Αρχαία Κόρινθος

Η αρχαία Κόρινθος ήταν σημαντική πόλη-κράτος της αρχαίας Πελοποννήσου. Έλεγχε μία περιοχή που αντιστοιχούσε στα ανατολικά του σημερινού νομού Κορινθίας και στα βορειοανατολικά του νομού Αργολίδας. Συνόρευε με τη Σικυώνα στα δυτικά, με τους Μεγαρείς στα ανατολικά, με τους Αργείους στα νοτιοδυτικά και με τους Επιδαύριους στα νότια.

Διαβάστε Περισσότερα

Ακρόπολη

Στο βραχώδη λόφο της Ακρόπολης, που δεσπόζει στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, βρισκόταν το σπουδαιότερο και μεγαλοπρεπέστερο ιερό της αρχαίας πόλης, αφιερωμένο, κατά κύριο λόγο, στην προστάτιδα θεά της, την Αθηνά. Με τον ιερό αυτό χώρο σχετίζονται οι σημαντικότεροι μύθοι της αρχαίας Αθήνας, οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές, οι παλαιότερες λατρείες της πόλης αλλά και ορισμένα από τα καθοριστικά για την ιστορία της γεγονότα. Τα μνημεία της Ακρόπολης, αρμονικά συνδυασμένα με το φυσικό περιβάλλον, αποτελούν μοναδικά αριστουργήματα της αρχαίας αρχιτεκτονικής, που εκφράζουν πρωτοποριακούς συσχετισμούς ρυθμών και τάσεων της κλασικής τέχνης και επηρέασαν την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία για πολλούς αιώνες αργότερα. Η Ακρόπολη του 5ου αι. π.Χ. αποδίδει με τον τελειότερο τρόπο το μεγαλείο, τη δύναμη και τον πλούτο της Αθήνας στην εποχή της μαγαλύτερης ακμής της, το "χρυσό αιώνα" του Περικλή.

Αργολίδα

Επίδαυρος

Το περίφημο αρχαίο θέατρο στο οποίο το καλοκαίρι φιλοξενούνται παραστάσεις αρχαίου δράματος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είναι ο βασικός λόγος για να έρθετε στην περιοχή. Χτισμένο στους πρόποδες του πευκόφυτου όρους Άκρο στο μυχό ενός όρμου, το χωριό της Παλαιάς Επιδαύρου είναι αρκετά συμπαθητικό και περιβάλλεται από μια έκταση κατάφυτη με ελιές και εσπεριδοειδή. Το πιο όμορφο σημείο είναι το γραφικό λιμανάκι του, κλασική στάση για τους σκαφάτους – τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά και τα καΐκια συνθέτουν τη χαρακτηριστική καλοκαιρινή εικόνα του οικισμού.

Διαβάστε Περισσότερα

Νεμέα

Τυπική επαρχιακή κωμόπολη, 41 χλμ. νοτιοδυτικά της Κορίνθου, σχεδόν στα σύνορα της Κορινθίας με την Αργολίδα, η Νεμέα περιβάλλεται από εύφορους –χάρη στον ποταμό Ασωπό– κάμπους. Δύο είναι οι λόγοι που θα σας φέρουν εδώ: η μακραίωνη παράδοση της περιοχής στην αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποιία και ο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος, που βρίσκεται έξω από το χωριό Αρχαία Νεμέα. Αν είστε οινόφιλοι, κάντε μια στάση σε κάποιο από τα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής, για να δείτε από κοντά τη διαδικασία της οινοποίησης. Ενδιαφέρον έχει και η διαδρομή που σε βγάζει από τη Νεμέα στην Καστανιά, στα ορεινά της Κορινθίας, μέσα από τα χωριά Ψάρι, Αηδόνια και Πετρί.

Δελφοί

Διάσημη στην αρχαιότητα χάρη στο ξακουστό μαντείο της, η ( αρχαία ) πόλη των Δελφών εξακολουθεί να προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Βολεύει άλλωστε και η εύκολη πρόσβαση, αλλά και η γειτνίαση με δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Αράχοβα, ο Παρνασσός και το Γαλαξίδι. Ερχόμενοι από την Αράχοβα, πρώτα θα αντικρύσετε την αρχαία πόλη. Με φόντο τους κάθετους αντικριστούς βράχους των Φαιδριάδων και τον ελαιώνα της κοιλάδας του Πλειστού που ξεχύνεται προς το Κρισσαίο πεδίο, ο αρχαιολογικός χώρος ξετυλίγεται εκατέρωθεν του κεντρικού ασφαλτόδρομου.

Διαβάστε Περισσότερα

Αρχαία Ολυμπία

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας είναι ένας από τους σημαντικότερους στον κόσμο και, παρά τις κατά καιρούς περιπέτειές του, έλκει σαν μαγνήτης τους επισκέπτες και ορίζει το τουριστικό προφίλ της περιοχής. Μπορείτε να σχεδιάσετε μια ολοκληρωμένη βόλτα στο παρελθόν ξεκινώντας από το καινούργιο Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων, που μυεί τον επισκέπτη με σύγχρονο τρόπο στην ουσία των αγώνων όπως διεξάγονταν στην αρχαιότητα. Έτσι, στη συνέχεια είστε πλέον σε θέση να απολαύσετε «διαβασμένοι» τον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο, στον οποίο οδηγεί ένας όμορφος πεζόδρομος. Φυσική κατάληξη, το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο. Η περιοχή διαθέτει αξιόλογα ξενοδοχεία στους λόφους γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο και μέσα στο μικρό οικισμό, ο οποίος διαθέτει τουριστικές ταβέρνες και στέκια για καφέ και ποτό. Μια γραφική γειτονιά είναι προς το σιδηροδρομικό σταθμό της Ολυμπίας, δίπλα στον Κλαδέο, τον παραπόταμο του Αλφειού.

ΑΘΗΝΑ

ΑΘΗΝΑ

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

(3 ώρες)
ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

(3 ώρες)
ΔΕΛΦΟΙ

ΔΕΛΦΟΙ

(3 ώρες)
ΟΛΥΜΠΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑ

(3 ώρες)
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

(3 ώρες)
ΝΕΜΕΑ

ΝΕΜΕΑ

(2 ώρες)
ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ

(1 ώρα)
Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

(1 ώρα ή επιστροφή το απόγευμα)
ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ

(45' επίσκεψη)
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

(από Λουτράκι)
  • Stergiopoulos
  • Alexiou
  • Geranometafores
  • Gravas Service
  • Ixthuoessa
  • Ihthioessa2
  • Karta3
  • Diesel Avio
  • Karta2